Mijn CITO-score loog er niet om

Mijn citoscore loog er niet om.

Ik kon net naar de MAVO. Nou was de basisschool al niet mijn favoriete tijd maar de MAVO was zowaar nog veel erger. Uit boeken leren was een worsteling. Het bleef maar niet in mijn hoofd zitten terwijl ik het zeker wel begreep. Steeds weer kreeg ik proefwerken waarvan ik de vraagstelling lastig vond of niet meer wist of ik nou die ene formule moest toepassen of toch die andere. Gelukkig was er die leerkracht Engels die in mij geloofde en mij uitdaagde door een weddenschap aan te gaan met als beloning een witte reep chocola. Ik haalde met de hakken over de sloot mijn MAVO diploma maar wel op D-niveau. Meneer Eggenhuizen kreeg zijn reep chocolade en ik mijn diploma.

Na de MAVO ging ik naar het MBO en het onvoorstelbare gebeurde, ik begon het leuk te vinden. Ik hield de ene acht na de andere en soms zelfs negens en tienen. Hoe kon dit nu?? Echter mijn faalangst was al lang daarvoor geboren en niet zomaar verdwenen net zo min mijn lage zelfbeeld dat mede daardoor was ontstaan.

Nu 26 jaar nadat ik mijn MBO diploma heb gehaald begrijp ik heel goed wat er allemaal fout is gegaan in mijn schooltijd en waarom het ineens veel beter ging. Wat had mijn schooltijd en daarmee waarschijnlijk ook mijn zelfvertrouwen er anders uitgezien als ik toen had mogen leren op de manier die ik nodig had/ die bij mij paste. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren 😊

Mindmappen is 1 van de manieren die ik toen geweldig had gevonden om te gebruiken en waardoor ik lesstof veel makkelijker had kunnen onthouden. Verschillende kinderen in de praktijk maar ook mijn eigen kinderen hebben hier al kennis mee mogen maken en hoe mooi als kinderen merken dat deze manier gewoon werkt en ook nog eens het leren veel leuker maakt. Want hoe saai is het leren uit een boek als je ook een mooie tekening kunt maken en het  dan daarna gewoon gelijk in je hoofd zit.

 

Regelmatig organiseert Kidswijs een workshop mindmappen voor kinderen en ouders. Is jouw kind een doe-/beweeg-/creatief kind of lijkt zijn manier van leren niet het juiste effect te hebben, meld je dan samen aan voor de workshop bij Martine ( 06-10874349 of via info@kidswijs.nu )